Milica Kravić

novinarka

Novinarstvo je studirala na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, diplomirala je u junu 2011. godine. Šest godina radi u Informativnoj redakciji Radio-televizije Vojvodine. Od avgusta 2011. do maja 2016. godine bila je voditeljka Jutarnjeg programa “Dobro jutro, Vojvodino”.

Snimila je televizijski serijal “Evropa za početnike” i radila kao voditeljka specijalnih emisija “Ritam exita” i “Na dva mora” koju je RTV realizovala u saradnji sa Radio-televizijom Budva

2007. godine, zahvaljujući stipendiji Dečije fondacije Pestalozzi, u Trogenu (Švajcarska), završila je devetomesečne specijalističke studije iz oblasti interkulturalnosti.

Takođe, završila je obuke Zavoda za ravnopravnost polova “Efikasnije informisanje žena o fenomenu nasilja” i “Unapređenje prakse izveštavanja o rodno zasnovanom nasilju u medijima na teritoriji AP Vojvodine” koje su imale za cilj da osposobe urednike/ce i novinare/ke u Vojvodini za rodno osetljivo medijsko izveštavanje o nasilju prema ženama.

Prethodnih godina radila je kao moderatorka mnogih međunarodnih seminara i konferencija, u saradnji sa Regionalnom razvojnom agencijom Bačka, opštinama Bačka Palanka i Srbobran.

Snimila je nekoliko radijskih i televizijskih reklama.

Advertisements